details normontwerp

Documentnummer:Ontw. NEN 9120:2024
Type:NEN
Commissie:Toegankelijkheid van gebouwen
Commissie naam:351067
Recensie gepubliceerd:vrijdag 12 apr 2024
Einddatum commentaartermijn:maandag 15 jul 2024
Categorieën:91.040 Gebouwen
Contact email:emma.vansandick(at)nen.nl
Scope van het normontwerp:

Dit document beschrijft de eisen, gebaseerd op de functionele eisen van NEN-EN 17210, op het gebied van toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen. Dit document geeft technische prestatie-eisen en specificaties, en aanbevelingen, voor een toegankelijke en bruikbare gebouwde omgeving, volgens de Design for All/Universal Design-beginselen. In het document is aangegeven wat nodig is om aan deze beginselen te voldoen en zo een billijk en veilig gebruik voor een brede groep gebruikers mogelijk te maken.

Mensen die visueel beperkt zijn en meer informatie willen over het normontwerp, kunnen contact opnemen met toegankelijkheid@nen.nl. We sturen hen graag het normontwerp speciaal ontworpen voor mensen met een visuele beperking.

U kunt commentaar geven op elke sectie van dit normontwerp bij de betreffende sectie. Algemeen commentaar op het normontwerp kunt u bij de titel invoeren.

Alle commentaren worden gecontroleerd door een webmaster. Dit om misbruik, bijvoorbeeld onacceptabel taalgebruik of ongewenste reclame, te voorkomen. De webmaster beoordeelt en verandert de inhoud van uw commentaar niet. Ook corrigeren wij geen spel- en stijlfouten.

Een overzicht van uw commentaar kunt uw benaderen via 'Mijn profiel' (rechtsboven in uw scherm).

Normontwerpen op papier/digitaal kunt u verkrijgen via de normshop op www.nen.nl.